B-Synergy's Foosball Tournament

Heeft iedereen lekker gegeten tijdens de BBQ? Ja? Okay, dan is het tijd om te beginnen met het tafelvoetbaltoernooi van B-Synergy. Voordat we beginnen vertelt Tim Lokers, de organisator en scheidsrechter van het toernooi, wat de regels zijn. Ondertussen kan iedereen alvast een lekker drankje pakken en de teams kunnen zich gereed maken.

Welke teams zijn er? Er zijn 6 teams namelijk:

  • Powerpuff Girlzz met Rowena en Marta
  • Rogue Huan met Huan en Ricardo
  • Ready Set Hutt met Charise en Thierry
  • Sith Happens met Karin en Dirk
  • Boba Feta Cheese met Gianni en Jorinda
  • Man Chest Hair United met Tim en Frank

De teams staan te popelen om van start te gaan. Het toernooi gaat van start. Het eerste duel gaat tussen de Powerpuff Girlzz en Rogue Huan. Wie weet de strijd te winnen? Ze spelen drie potjes tegen elkaar en het team die de meeste weet te winnen, gaat door naar de volgende ronde. De verliezer krijg een tweede kans bij de sudden death bracket.

duel Powerpuff girlzz & Rogue Huan

De wedstrijd tussen de Powerpuff Girlzz en Rogue Huan is van start gegaan. Het is een spannende pot, maar Rogue Huan staat al snel voor met 2 doelpunten verschil. Kunnen Bubbles en Blossom nog terugkomen?

Ondertussen drinken de andere teams gezellig een drankje bij de baren volgen de wedstrijd live op het scherm. Er wordt gejuicht bij iedere goal die is gescoord, de sfeer zit er goed in.

Terug naar de wedstrijd. Rogue Huan heeft de eerste gewonnen en ze staan ook al voor bij hun 2e wedstrijd tegen de Powerpuff Girlzz als ze deze weten te winnen zijn ze door naar de volgende wedstrijd. Het lijkt erop dat ze de winst pakken, maar de Powerpuff Girlzz geven nog niet op! Het lijkt net of ze al hun power gebruiken om toch nog te winnen. Bubbles en Blossom zijn echt een super team, maar je merkt echt dat ze Buttercup missen, ze weten namelijk niet te winnen van Rogue Huan. Misschien lukt hetze wel in de sudden death.

Nu is het tijd voor Boba Feta Cheese tegen Man Chest Hair United! Jorinda zat vol in het spel, want ze liet iedereen horen dat ze er was. Bij iedere bal die richting hun goal ging gilde ze het uit. Hoorde dit bij haar tactiek? Vast wel, want de eerste ronde werd gewonnen door Boba Feta Cheese, mede dankzij het gegil van Jorinda natuurlijk. Maar Man Chest Hair United gaf niet op en kwam met een grote comeback. Na twee spannende wedstrijden wisten ze toch te winnen en zo konden ze door naar de volgende ronde.

En toen was het tijd voor Ready Set Hut en Sith Happens. Na lang wachten en veel mooie wedstrijden te hebben gezien is het eindelijk tijd voor het derde duel. Sith Happens heeft het erg zwaar, ze hebben voorafgaand van de wedstrijd al een paar biertjes op dus de schepte is eraf. We verwijten het hen niet want ze hadden zeker een half uur moeten wachten voordat ze aan de beurt waren. Ready Set Hut was verstandiger en heeft het op frisdrank gehouden. Dit zorgde ervoor dat hun redelijk eenvoudig door gingen naar de volgende ronde. Ze hadden genoeg aan de eerste twee wedstrijden, want die wonnen ze beide.

Sudden death. De afvallers van de eerste ronde krijgen een tweede kans. Wie als snelste weet te scoren gaat door naar de volgende ronde. De Powerpuff Girlzz gebruiken al hun power en zijn te sterk voor Boba Feta Cheese en Sith Happens. Wat zouden Bubbles en Blossem zich goed voelen!

En nu is het tijd voor de halve finales. We krijgen Man Chest Hair United tegen Rogue Huan en Ready Set Hut tegen de Powerpuff Girlzz. Wie gaan er naar de finale en mag zich B-Synergy ’s foosball kampioen 2021 noemen? We gaan het meemaken.

We starten de eerste halve finale met Man Chest Hair United tegen Rogue Huan. De bal gaat op en neer en heen en weer. Het zweet loopt over de hoofden. Het is een fanatieke strijd. Beide teams hebben één doel en dat is winnen. Tim van Man Chest Hair United maakt de tegenstander bang met zijn harde schoten. Hij schoot zelfs zo hard dat hij de bal schoot in de goal maar hij vloog er net zo hard weer uit. Het had zelfs het tiende doelpunt moeten worden. Wat een geluk hadden Ricardo en Huan. Ze scoorde na dat schot zelf nog twee doelpunten erbij maar het was niet genoeg voor de overwinning. Tim schoot daarna de winnende en zo waren ze de eerste finalist.

The Crawl Of Shame. Als een wedstrijd eindigt met 10-0, dan moet het verliezende team onder de tafel kruipen en getuige zijn van schaamte. Juist, precies dit overkwam de Powerpuff Girlzz in de halve finale tegen Ready Set Hut. Hoe pijnlijk… Hun krachten waren waarschijnlijk allemaal verspilt tijdens de sudden death. Tijdens hun tweede duel wisten ze nog wel een paar keer te scoren, maar het was niet genoeg voor winst.

La grande finale. Ready Set Hut tegen Man Chest Hair United. Wie gaat er winnen? Op wie zet jij je geld? Het is de best out of 5. Dus de toeschouwers kunnen extra lang genieten van een leuk potje tafelvoetbal. Pak er maar een biertje bij want het wordt spannend.

Thierry is op dreef en hij knalt er heel wat afstand schoten in met zijn verdediger. De keeper schaafde nog wel een paar keer de bal maar kon het niet tegenhouden. Met 4 doelpunten achterstand was het eerste potje eigenlijk al gespeeld voor Tim en Frank. Maar met een paar mooie goals van Frank en een paar harde afstand schoten van Tim wisten ze nog aardig terug te komen. Toch was het gespeeld en wonnen Thierry en Charise het eerste potje.

Maar Tim en Frank gaven niet op. Zij zouden en moesten het tweede potje winnen om nog enigszins kans te maken om de titel te pakken. Gaat het hun lukken? De toeschouwers hadden het in ieder geval erg naar hun zin want ze hadden allemaal een lekker biertje en ze kregen bitterballen voorgeschoteld. Helaas voor de finalisten, want die konden er niet van meegenieten.

Terug naar het spannende duel. We zitten ondertussen in het derde potje, want het tweede potje is gewonnen door Frank en Tim. Oh, Oh, Oh, het zit niet mee met Men Chest Hair United. Ze weten geen voorsprong te pakken en verliezen het derde potje. Misschien kunnen ze nog winnen in het vierde potje. Het ziet ernaar uit dat het hen gaat lukken en dat het op en neer gaat tot het laatste duel. Ze staan zelfs voor met 6 tegen 3. Ze verloren hun concentratie en het werd weer gelijkspel. Wat zonde. Ze wisten er nog twee te maken maar ze verloren alsnog van Ready Set Hut.

We hebben dus een winnaar! Ready Set Hut veroverd te titel en wordt B-Synergy’s Foosball kampioen 2021!

Gefeliciteerd Thierry en Charise!

Foosball tournament winnaars