Collega Frank Willems stelt zich voor

Een nieuwe aanwinst voor ons team. In mei ging Frank Willems als Java developer aan de slag bij B-Synergy. Frank woont in België, tussen Gent en Lokeren, dus het is maar goed dat hij het niet erg vindt om in de auto te zitten. Zeker omdat hij voor zijn opdracht bij de Belastingdienst ook nog wel eens in Apeldoorn moet zijn. We stelden Frank vijf vragen om meer over hem te weten te komen.

Hoe ben je bij B-Synergy terechtgekomen?

“In België vond ik geen interessante opdrachten als Java developer. Daarom besloot ik om ook in Nederland te gaan zoeken. B-Synergy viel me daarbij direct op. Dit bedrijf heeft humor en stelde in haar vacature op zoek te zijn naar een directeur. Daar wilde ik meer van weten. Ik solliciteerde en werd aangenomen. Inmiddels werk ik aan een opdracht voor de Belastingdienst. Daarnaast ga ik B-Synergy helpen om een link te verzorgen tussen Wavemaker en Javacode.”

Hoe bevalt het tot nu toe?

“Het bevalt me erg goed. B-Synergy is een hele platte organisatie zonder hiërarchie. Dat vind ik fijn. Ook op het kantoor in Alphen, met zijn gezellige bar mét Belgisch bier en instrumenten, voelde ik me meteen thuis. Ik ga hier dan ook regelmatig naartoe, ook al is het twee uur rijden. De sfeer is familiair en ik vind de directheid van de Nederlanders erg prettig. Mijn opdracht voor de Belastingdienst bevalt ook erg goed. Alles is hier zeer goed georganiseerd en ik ben onderdeel van een leuk team.”

Muziek speelt een belangrijke rol bij B-Synergy. Ben jij muzikaal?

“Ik hou heel erg van muziek. Ik luister veel verschillende genres, van opera tot hardrock. Een paar jaar geleden heb ik een digitale piano gekocht, met het idee om met een app piano te leren spelen. Dat is er vooralsnog niet van gekomen, maar wie weet in de toekomst.”

Heb je andere hobby’s?

“Ik houd erg van films. Helaas ben ik vanwege de coronamaatregelen al lang niet meer in de bioscoop geweest. Hopelijk is dit binnenkort weer mogelijk. En tot die tijd vermaak ik me ook goed met Netflix.”

Kun je iets over jezelf vertellen wat (nog) weinig collega’s van jou weten?

“Ik heb een groot gezin met zes kinderen, waarvan er drie geadopteerd zijn. De oudste is 36 jaar – hij is toevallig ook Java developer – en de jongste is 14 jaar. Hun moeder en ik zijn niet meer samen, maar de jongste twee kinderen wonen wel nog deels bij mij. Ook ben ik inmiddels opa van vier kleinkinderen.”