De B-lympics zijn bij B-Synergy van start

De B-lympics zijn bij B-Synergy van start

Ook bij B-Synergy staan we niet stil. De bierglazen worden gevuld en we zijn klaar voor de start. Wie weet de gouden plak te veroveren? De B-lympics bestaan uit 4 onderdelen namelijk: darten, tafelvoetbal, biertje atten en bierpong. Klaar voor de start? Af! Maar laten we eerst kennis maken met de 8 gekwalificeerde deelnemers.

 • Jurgen Bettonviel; Regerend B-lypisch kampioen biertje atten.
 • Thierry van Schie; Regerend B-lypisch kampioen darten.
 • Jorinda Perdijk; Regerend kampioene bij tafelvoetbal voor dames.
 • Tim Lokers; Regerend kampioen bij tafelvoetbal bij de heren.
 • Tim Zanoni; Debuteert bij de B-lympics, hij wist zich knap te kwalificeren.
 • Karin Swane; Ook een debutant bij de B-lympics, ze is goed in bierpong.
 • Gianni Nicolaas; De laatste debutant, maar zeker niet de minste, is goed in atten.
 • Rowena Verschuren; Regerend B-lympisch kampioene darten bij de dames.

We starten met het darten. We gaan dit keer niet voor de 180’s, maar we gaan het ultieme dartspel spelen namelijk, around the clock. Wie gooit zijn dart als eerste in de bulls Eye? gele dart

Jurgen gaat van start en hij gooit zijn tweede dart al in de 1 maar weet het niet voor elkaar te krijgen om zijn derde dart in de 2 te gooien. Hij wordt op de hielen gezeten door Rowena, die haar derde dart in de 1 weet te gooien.

Tim L. en Tim Z. zijn snel van start met allebei twee darts raak met hun eerste poging. Alleen Thierry weet het voor elkaar te krijgen om drie darts achtereenvolgens in de 1,2 en 3 te gooien. De rest heeft een mindere start met geen enkele dart in de 1.

De dartpijlen vliegen ons om de oren en Thierry steekt met kop en schouders boven de rest uit en is bezig met nummer 19. Nog 1 dart over bij zijn beurt. Krijgt hij het voor elkaar om ook die raak te gooien? Hij staat klaar voor, leunt een beetje naar voren en ja hoor ook die prikt hij erin!

Alleen Rowena en Jurgen komen in de buurt van Thierry. Jurgen mag eerst, hij is bezig met het raken van nummertje 17. Kan hij nog in de buurt komen van Thierry? Alle ogen zijn nu op hem gericht. Als hij het voor elkaar krijgt om alle drie zijn darts op een rij raakt te gooien dan staat hij gelijk met Thierry. Kan hij de druk aan? Nee, wat gebeurt hem nu?! Hij gooit alle drie de pijlen net mis en blijft hangen bij de 16.

Kan Rowena de tweede plek innemen? Ze is bezig met nummer 15, die gooit ze meteen raak met haar eerste dart. Kan ze dan gelijk komen met Jurgen door direct ook in de 16 te gooien? En ja hoor, dat doet ze netjes, zelfs met een trippel 16! Ze weet helaas niet voorbij Jurgen te gaan en blijft hangen op gelijke hoogte.

Jorinda, Tim Zanoni en Karin zijn wat minder goed bezig met darten. Zij zijn alle 3 nog bezig om voorbij de 10 te komen. Ze gaan het waarschijnlijk niet redden.

Het einde is nabij. Thierry weet het als eerste voor elkaar te krijgen om zijn dart in de Bulls Eye te prikken en wint het onderdeel darten. Jurgen krijgt het toch voor elkaar om dit als tweede te bewerkstelligen, gevolgd door Rowena.

Het klassement ziet er als volgt uit na het darten:

#1 Thierry van Schie (10 punten)

#2 Jurgen Bettonviel (8 punten)

#3 Rowena Verschuren (6 punten)

#4 Tim Lokers (5 punten)

#5 Gianni Nicolaas (4 punten)

#6 Jorinda Perdijk 3 punten)

#7 Tim Zanoni (2 punten)

#8 Karin Swane (1 punt)

En we gaan door met het tafelvoetballen. Wie weet het meest te scoren en wint het tafelvoetbaltoernooi? We spelen 1 tegen 1 en er worden eerst Vier wedstrijden gespeeld, de kwartfinales.

Er is geloot en de wedstrijden zijn bekend. Wie moet er tegen wie? De loting ziet er als volgt eruit:

 • Gianni Nicolaas versus Tim Zanoni
 • Rowena Verschuren versus Thierry van Schie
 • Karin Swane versus Jorinda PerdijkB-synergy tafelvoetbal
 • Jurgen Bettonviel versus Tim Lokers

We gaan van start met de eerste wedstrijd van de kwartfinales. Het is Gianni Nicolaas tegen Tim Zanoni. Gianni is goed van start en schiet al snel de1-0 erin na een verdedigende fout van Tim Zanoni. Het is een spannende match, want het staat ineens5-5 na een prachtige afstandsschot van Tim. Gianni is uit de wedstrijd en verliest zijn concentratie hij weet nog maar 1 doelpunt te maken en Tim wint met 10 tegen 6.  Wat was dat een spannende match zeg!

Karin tegen Jorinda was de spannendste match van allen. Het duurde en het duurde maar. Beide waren niet heel erg sterk begonnen dat zorgde ervoor dat ze het eigenlijk niet voor elkaar kregen om te scoren. Regerend kampioene Jorinda kwam wel steeds meer en meer in de match en ze werd bloed fanatiek. De oeehs en de aaahs kwamen snel voorbij. Maar Karin gaf het nog niet op! Het staat na een lange wedstrijd van ondertussen al 30 min, 8 tegen 6 voor Jorinda. Maar de strijd is nog niet gestreden, het is super spannend want het staat op het einde zelfs 9 tegen 9! Wie weet er aan het kortste eind te trekken? Wie gaat er door naar de halve finales en speelt tegen de winnaar van de vorige wedstrijd, namelijk Thierry. Met veel pech voor Karin schoot ze een beetje ongelukkig in haar eigen goal. Jorinda gaat er met de winst vandoor.

Voor Tim Lokers was het tegen Jurgen Bettonviel iets gemakkelijker, hij was oppermachtig en won dik van hem met 10 tegen 2.

Na 2 spannende halve finales, zijn we toegekomen aan de finale! Het is Tim tegen andere Tim, we hebben het natuurlijk over Tim Lokers tegen Tim Zanoni. Wie wint dit onderdeel en wint de 10 punten? Kan Tim Lokers zijn titel verdedigen? We gaan het meemaken. En we zijn begonnen. Tim Z. Is aan de bal hij weet de bal netjes te pasen naar de aanvallers en zit voorin met de 3 aanvallers op en neer te pingelen en hij schiet! Oehhhh Tim L. houdt het schot met zijn keeper en start zijn aanval op. Hij krijgt hem voorin en schiet de eerste erin, BAM 1-0! Andere Tim is gefocust en probeert terug te komen. Het lukt hem niet want hij komt zelfs 3-0 achter. Maar dan na hard werken lukt het dan toch hij scoort 4 keer achter elkaar, waaronder een hard schot met de keeper! Het gaat erg gelijk op maar toch weet Tim Zanoni te winnen meet 10 tegen 7! Ze schudden elkaar de hand en Tim Zanoni veroverd de titel met het tafelvoetballen.

De uitslag is als volgt:

#1 Tim Zanoni (10 punten)

#2 Tim Lokers (8 punten)

#3 Jorinda Perdijk (6 punten)

#3 Thierry van Schie (6 punten)

#5 Karin Swane (1 punt)

#5 Gianni Nicolaas (1 punt)

#5 Rowena Verschuren (1 punt)

#5 Jurgen Bettonviel (1 punt)

Daar zijn we dan, het derde onderdeel. Het kortste onderdeel van de vier maar misschien ook wel de spannendste. De deelnemers staan al klaar aan de bar en een glas ijskoude Beersynergy staat klaar. Hopelijk hebben de deelnemers een beetje dorst, want om dit onderdeel te winnen is dat wel handig.

De spelregels zijn duidelijk. Wie het eerst zijn glas leeg heeft, w

int en krijgt 10 punten. Als je morst lig je eruit en dan heb je geen punten. En ja, er is een Jury bij dus er wordt streng beoordeeld.

Iedere deelnemer heeft zijn biertje voor zich en is klaar voor de start! Daar gaan ze dan! Het gaat gelijk op maar tussen Jurgen, Tim Lokers en Thierry is het spannend. Wie gaat de strijd winnen? Het wordt Thierry; hij heeft het snelste zijn biertje op! Gevolgd door Jurgen en daarna door Tim. Maar wacht eens even, de jury heeft wat opgemerkt! Thierry heeft een beetje gemorst dus is gediskwalificeerd. Dit betekent dat Jurgen eerste wordt, gevolgd door Tim Lokers en Karin Swane die eerst vierde was is opgeschoven naar de derde plek.

De uitslag van het biertje atten is als volgt:

#1 Jurgen Bettonviel (10 punten)

#2 Tim Lokers (8 punten)

#3 Karin Swane (6 punten)

#4 Tim Zanoni (5 punten)

#5 Rowena Verschuren (4 punten)

#6 Gianni Nicolaas (3 punten)

#7 Jorinda Perdijk (2 punten)

#8 Thierry van Schie (0 punten)

Het vierde en het laatste onderdeel is bierpong. We hebben al veel mooie wedstrijden gezien. Maar nu is het toch eindelijk tijd voor het laatste onderdeel. Dit onderdeel gaan we toch even anders doen alsandere onderdelen. Dit keer worden er teams gevormd.

Beer-PongEr zijn twee teams:

Team 1: Thierry, Tim Lokers, Karin en Jorinda

Team 2: Tim Zanoni, Gianni, Rowena en Jurgen

De regels zijn als volgt: beide teams mogen om en om een pingpongballetje proberen te gooien in een bekertje met bier van de tegenstander. Gaat het balletje er in een keer in dan moet de tegenstander het bier atten van het glaasje waar het balletje in is gegaan. Het team die alle bekers van de tegenstander wegspeelt heeft gewonnen en krijgt 5 punten per persoon. Het verliezend team krijgt dan nog 3 troostpunten.

Team 1 mag beginnen. Thierry doet het weer heel goed in het begin! Hij gooit er gelijk een balletje in en Tim Zanoni kiest er voor om een biertje te atten. Tim riep lachend tegen thierry “Let jij maar eens op de volgende is voor jou” Het was natuurlijk en grootte bluf, maar ja hoor! Hij maakt het waar! Na heel wat mislukt pogingen verder werd heet bloed spannend. Het was de beurt aan Jorinda, zij kon er voor zorgen dat ere bij team 2 nog een bekertje over bleef. Jorinda had voorafgaand nog geen bal erin! Totdat ze ging bluffen. Jorinda zei namelijk “Ik kan betere mijn ogen dicht doen en gooien, want ze gaan toch mis.” Ze had het net gezegd en gooit zo het balletje met haar ogen dicht erin! Team 2 kon er wel om lachen maar wist dat het misschien wel ging verliezen. Toch wisten ze er een eind aan te maken. Het andere team kreeg de laatste er maar niet in. Rowena wist heet wel te doen voor team 2 en zorgt ervoor dat haar team de overwinning pakt!

Dit  is dan het einde van de B-lympics! Wie gaat er nu met het goud naar huis? De punten worden bij elkaar opgeteld en de uitslag is bekend!

De uitslag van de B-lypics is uiteindelijk:

#1 Tim Lokers (24 punten) GOUD

#1 Jurgen Bettonviel (24 punten) GOUD

#3 Tim Zanoni (22 punten) BRONS

#4 Thierry van Schie (19 punten)

#5 Rowena Verschuren (16 punten)

#6 Jorinda Perdijk (14 punten)

#7 Gianni Nicolaas (13 punten)

#8 Karin Swane (11 punten)

Niet te geloven er zijn twee spelers met goud! Gefeliciteerd Jurgen en Tim!

En zo ziet een gewone vrijdagmiddag bij het hoofdkantoor van B-Synergy er dus uit.