De BBQ: Business Bonding and Qualitytime

Elke twee weken organiseren we een BBQ bij B-Synergy. Maar dan niet met houtskool, vlees en Remia-saus. Binnen onze organisatie staat BBQ voor Business, Bonding en Qualitytime. Om de week sluiten we op vrijdag de werkzaamheden af met een biertje of ander drankje. We houden elkaar op de hoogte van belangrijke business zaken, halen de banden intern aan en hebben het vooral erg gezellig samen. Collega’s Tim Lokers, Koen van Halder en Rowena Verschuren vertellen er meer over.

Teambuilding volgens B-Synergy

Koen van Halder: “BBQ ontstond ooit als een techy-middag voor ontwikkelaars. Na de lunch bespraken we interessante of leuke technische snufjes, in combinatie met veel gezelligheid. Zo stonden er al eens een pubquiz, een wandeling en een film op de planning en spelen we vaak spellen uit de jaren ‘80 op een door Tim handgebouwde gameconsole. Tijdens de BBQ’s is er ook ruimte voor presentaties. Zo testten we al eens een augmented reality bril. Maar: de gezelligheid staat voor mij voorop. Het bier, een goed gevulde bruine fruitschaal  – bittergarnituur – en muziek mogen niet ontbreken. Kortom: BBQ is teambuilding die past bij B-Synergy.”

Gezelligheid, samen sparren en muziek maken

Tim Lokers: “Het eerste woord waaraan ik denk bij de BBQ is ‘gezellig’. Mijn collega’s en ik werken veel aan projecten op locatie, waardoor we elkaar niet dagelijks spreken. Tijdens de BBQ kunnen we even bijpraten. Zo weet je hoe het met iedereen gaat en waar een ander mee bezig is. Daarnaast zijn de bijeenkomsten hét moment om samen te sparren over uitdagingen in je werk of om een idee of project te presenteren. En niet te vergeten: muziek is ook een belangrijk onderdeel. Veel collega’s zijn muzikaal en er staat zelfs een drumstel op ons kantoor. Daar maken we tijdens de BBQ vaak gebruik van.”

De perfecte afsluiting van de werkweek

Rowena Verschuren: “Na een week keihard werken is de BBQ hét moment om even bij te komen. Voordat deze weekafsluiting begint, lunchen we met z’n allen aan een grote tafel. Voor mij de start van de middag. Soms staat er een workshop of presentatie op het programma, maar vaker nog maken we spontaan plannen. Als het lekker weer is gaan we naar buiten, soms gaan we gamen: net waar we zin in hebben. De BBQ is voor mij de perfecte afsluiting van de werkweek. En een hele goede manier om binding met collega’s te houden en elkaar ook op een andere manier te leren kennen.”

Vanwege de coronamaatregelen staat de BBQ nu op een iets lager pitje. We hopen deze zo snel mogelijk weer fysiek te hervatten.