Dit is echt een vreemd bedrijf!

De meeste mensen die de jaren ’90 bewust hebben meegemaakt, kunnen het zich waarschijnlijk wel  herinneren; de reclameslogan van frisdrank-merk Rivella: ‘Een beetje vreemd, maar wel lekker’. Deze populaire slogan zorgde er destijds voor dat het merk in één klap goed op de kaart werd gezet in Nederland. Terwijl ik, op verzoek van de afdeling marketing, nadenk over een mogelijk onderwerp van een te schrijven blog, moet ik er sterk aan denken. B-Synergy, een beetje vreemd maar wel lekker.

GEEN VRIJE DAGEN. GEK OF HEEL VRIJ?!

Als (IT) recruiters gevraagd worden om een blog te schrijven, kun je in 90% van de gevallen invullen wat er geschreven gaat worden. Het blog wordt een vacaturetekst XXL met de bekende woorden en zinsdelen als “informele club”, “werken met de nieuwste technologieën” en natuurlijk de bekende “uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden”.

Deze richting wil ik met dit verhaal niet op. Hoewel dit soort zaken natuurlijk allemaal belangrijk en zeker ook aanwezig zijn bij B-Synergy, staan ze in vrijwel elke (ICT-)vacaturetekst. Je mag er dus van uitgaan dat ze in min of meerdere mate overal van toepassing zijn. Zelf ben ik pas sinds een paar weken in dienst bij B-Synergy en wil ik het juist hebben over datgene wat mij persoonlijk het meest heeft verbaasd en verrast en dus wat je juist niet snel ergens anders zult aantreffen. Het is namelijk best een beetje een apart bedrijf. Ik doe een poging dit uit te leggen:

Op de eerste plaats kent B-Synergy géén vrije dagen. Gek hé!? Het betekent echter niet dat je niet vrij kunt zijn, maar dat de organisatie ze gewoonweg niet bijhoudt. Alles draait bij B-Synergy om het nemen van verantwoordelijkheid. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen tijd en de resultaten van je werk. Dit uit zich ook in de werktijden op dagelijkse basis. Niemand die je uren hier in de gaten houdt of op de klok kijkt. Heerlijk! Ook de locatie waarvandaan je werkt, staat vrij. Natuurlijk wordt fysieke aanwezigheid zo nu en dan op prijs gesteld, maar met een laptop en internet kun je werken waar je maar wilt. Thuis, op het terras of de pittoreske locatie in Alphen, allemaal prima!

HET BEDRIJF IS LETTERLIJK ROND DE BAR GEBOUWD

Bij de meeste bedrijven is er niet direct sprake van een ‘middelpunt’ in de organisatie waar men samenkomt. Of het moet de receptie zijn, een vergaderruimte of de bekende koffiehoek. Bij B-Synergy draait alles om de centraal gelegen bar. Het is letterlijk een bar met hapjes en drankjes, waar men ’s ochtends begint met de koffie, ’s middags samen luncht en in ieder geval 1 x in de 2 weken, maar soms vaker aan het einde van de middag, de werkzaamheden afsluit met een biertje. Dit is de BBQ. Nee, niet de soort met houtskool, vlees en Remia-saus. Het gaat hier om Business, Bonding en Quality. Men houdt elkaar op de hoogte van belangrijke business zaken, de banden intern worden aangehaald en dit alles in een ongedwongen prettige sfeer. Aan deze bar wordt vaak gelachen, geluisterd, gediscussieerd, soms gehuild, maar bovenal veel genoten.

MUSIC MAESTRO!

Op de derde plaats speelt muziek een belangrijke rol binnen de organisatie. Op een klein podium staan gitaren en drumstel. Regelmatig jamt men er hier op los. In een van de laatste vacatures van Senior Software Developer, geeft men ook aan op zoek te zijn naar een drummer. Met hierbij de opmerking “als je niet kan drummen, maar wel kunt programmeren, ben je ook welkom”. Het is dus zeker geen must, maar even ‘rammen’ op het drumstel behoort wel tot de mogelijkheden, leuk toch!

Tot slot – dit is denk ik voor mij persoonlijk het meest belangrijke en bijzondere punt bij B-Synergy – wat  ook in meer of mindere mate terugkomt hierboven beschreven, is het vertrouwen wat men je schenkt. Men behandelt elkaar op een (vak)volwassen manier met veel respect. Niemand kijkt over je schouder mee tenzij je hier zelf om vraagt. Je krijgt de vrijheid en flexibiliteit om je werk te doen. Natuurlijk vraagt dit er om dat je deze vrijheid goed gebruikt en verantwoordelijkheid neemt. Persoonlijk zou ik niet anders willen en weet uit ervaring dat het elders lang niet altijd zo is. Als men dan los van dit vertrouwen, ook nog regelmatig een biertje schenkt, denk ik dus:

B-Synergy, een beetje vreemd, maar wel lekker!

Wil je hier meer over weten of wil je de sfeer zelf komen proeven? Bel, app of mail mij!

Thierry van Schie, IT Recruiter | thierry.vanschie@b-synergy.com | +31 6 55 69 16 00