Maak kennis met onze nieuwe stagiairs

Yes, we hebben drie nieuwe stagiairs in ons team die koffie kunnen zetten en bier kunnen tappen! Dat dachten we tenminste maar helaas, op één na kunnen ze geen koffiezetten en bier tappen kunnen ze allemaal niet. Wat komen ze dan doen? Hoor ik je al denken. Goede vraag, maar dat kan ik jou vertellen. 

Maak kennis met Bart (29), Kelly (25) en Milton (25). Ik heb een interview met hen gehouden om meer over hen te weten te komen. Ieder heeft zijn eigen verhaal en ze zijn alle drie zeker een meerwaarde voor B-Synergy. Koffiezetten en bier tappen leren we ze wel als onderdeel van hun stage.

We starten met Bart:

De Robin Hood van ons team. Met zijn concentratie en behendigheid schiet hij zo in de roos. Geen zorgen, met zijn pijl en boog zou hij nooit een vlieg kwaad doen. Hooguit met zijn racket tijdens een potje squash. Het is een rustige jongen, maar wie weet komt het beest bij hem naar boven tijdens een potje gamen. 

Bart studeert Software Engineering aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Hij zit nu in zijn laatste jaar, waardoor hij nu bezig is met zijn afstudeerstage van een half jaar. Hij werkt in dat halfjaar, fulltime bij ons in het team. 

Waar houdt Bart zich mee bezig? Nou, met het ontwikkelen van applicaties. Momenteel is hij bezig met het ontwikkelen van een passieve Task Scheduler, met de intentie om deze in te zetten voor grootschalige SAP-interacties. Verder moet hij van school een onderzoek uitvoeren met alle planning en documentatie die daarbij hoort. Dit onderzoek moet uiteraard relevant zijn voor de praktische opdracht, dus hij heeft de keuze gemaakt om een onderzoek te doen naar horizontale schaalbaarheid van taken op een server.

Puzzelen met data en logica vindt Bart leuk aan zijn vak. Verder maakt hij ingewikkelde taken graag makkelijk of mogelijk. Wat zal hij toch een makkelijk leven hebben! 

Tot slot is Bart wel goed in koffiezetten, daar hebben wij wat aan! Hij heeft alleen wel een specifieke smaak in koffiemerk. Volgens hem hebben veel koffiesoorten net een te sterke smaak of vreemde bijsmaak, wat hij toch jammer vindt. Daarbij vindt hij moderne koffiezetapparaten met pods meestal wat teleurstellend, hij heeft liever gewoon gemalen filterkoffie.

Alcohol vindt hij niet lekker en dronken worden trekt hem niet. Dus bier tappen kan hij niet, maar dat leren wij hem nog wel.  

Vervolgens is Kelly aan de beurt: 

De Crea Bea van ons team. Kelly kan al haar creativiteit kwijt tijdens het tekenen en verven. Ze komt dan helemaal tot rust en dan is ze echt in haar element. Heb jij je ooit afgevraagd wie G4merQueen1 was die jou inmaakte tijdens een potje gamen? Ja? Nou, dat was dus Kelly. Ze is erg fanatiek met gamen op de pc en op de Nintendo. Durf haar maar eens uit te dagen.  

Kelly studeert ICT en Software Engineering bij Fontys in Tilburg. Zij is bezig aan haar laatste jaar. Ze loopt nu fulltime bij ons in het team stage tot midden januari. 

Waar houdt Kelly haar mee bezig binnen B-Synergy? Ze is de SAP Plant Maintenance app aan het bestuderen en aan het kijken naar de functies en onderdelen. Ze moet de app namelijk omzetten van het OutSystemsplatform naar het flutterplatform en een .NET omgeving. Verder moet ze daarbij een GPS-Systeem ontwikkelen en toevoegen. 

Het implementeren van code vindt Kelly het leukste van haar vak, dus echt het schrijven van de code en hoe je de code tot een product kan vormen. Als er een error in de code zit, vindt ze het niet leuk, want het kan soms twee uur of langer duren voordat ze de fout heeft opgelost.  Soms heeft ze na 2 uur nog steeds geen oplossing gevonden. 

Kelly gaan wij wel nog een lesje koffiezetten en bier tappen geven, want ze heeft in beide geen ervaring, waarschijnlijk omdat ze het niet lust. Aan het eind van haar stage moet ze dit natuurlijk wel gewoon kunnen.  

Als laatste is Milton aan de beurt: 

Leergierig is Milton zeker. Hij vindt het leuk om bij te leren van anderen, maar hij deelt ook graag zijn kennis met anderen. Milton heeft een gave dat hij bijna alles kan onthouden wat hij leest. Wil je iets weten? Vraag het eens aan hem! Weet hij er geen antwoord op? Dan zoekt hij het voor je op. 

Milton leest graag science fiction-boeken, zou hij zelf veel fantasie hebben? Dat weten we niet, maar daar komen wij wel achter. Verder probeert hij up-to- date te blijven omtrent de politiek en leest graag over de geschiedenis. Zou hij de mooie geschiedenis van B-Synergy ook kennen?

Milton studeert net zoals Kelly ICT en Software Engineering bij Fontys in Tilburg. Hij is bezig in zijn laatste jaar. Zijn stageperiode duurt 1 semester dus 20 weken. In de praktijk is het iets korter want de laatste paar weken zijn afronding bij Fontys (deadlines, eindpresentaties, etc.).

Voor B-Synergy werkt Milton aan de back-end voor de SAP Cloud Connector Aggregator. Daarvoor ontwerpt, ontwikkelt en test hij. Hij vindt het leuk om een probleem systematisch aan te pakken en op te lossen. Hij voelt zich goed als hij resultaten bereikt die ook echt helpen. Dit geeft hem echt een boost. De munt heeft twee kanten, hij vindt het erg frustrerend wanneer hij vastloopt met een probleem, maar dat is dan ook weer een uitdaging. 

Milton is niet erg goed in koffiezetten, maar om beter wakker te worden vindt hij een oplos-cappuccino wel lekker. In het B-Synergykantoor gebruikt hij de bieropener, maar dan om flesjes water te openen.