Onze bijzondere locatie | werken in een noodkerk in Alphen

Onze bijzondere locatie | werken in een noodkerk in Alphen

In de Heuvelstraat in het Brabantse Alphen, vlak naast de Willibrorduskerk, vind je het pand van B-Synergy. Ons bedrijf is gevestigd in de voormalige noodkerk, die van 1945 tot 1954 werd gebruikt. Directeur Erwin Schmidt: “Werken in een voormalige kerk geeft een heel ander gevoel dan werken in een groot kantoorgebouw. Deze bijzondere locatie past perfect bij B-Synergy.”

In de 2e wereldoorlog werd de voormalige noordkerk gebouwd waar we nu in werken

Het oude pand van B-Synergy

De geschiedenis van ons bedrijfspand gaat terug tot de Tweede Wereldoorlog. Op 7 oktober 1944 stortte tijdens de strijd om Alphen de spits van de toren van de Willibrorduskerk in. Een jaar later ontplofte er een V-2 achter de kerk. Het gebouw was onherstelbaar beschadigd. Men bouwde een noodkerk naast de oude kerk. Deze werd negen jaar gebruikt, tot de nieuwe kerk af was. Na de inwijding van de nieuwe kerk in 1955 deed het gebouw een tijd lang dienst als school. Inmiddels kennen de inwoners van Alphen het als gemeenschapshuis Den Heuvel én als de thuisbasis van B-Synergy.

Het huidige pand van B-Synergy

Het pand vandaag de dag van B-Synergy

Werk en plezier

Erwin: “B-Synergy is anders dan andere bedrijven. Daarbij past ook een bijzondere locatie. Deze oude noodkerk is niet alleen van buiten mooi om te zien, maar zorgt ook binnen voor sfeer. Bij B-Synergy combineren we werk met plezier. Dat zie je ook volop terug in onze thuisbasis. In ons pand vind je niet alleen bureaus, maar ook een gezellige bar, waar we naast koffie, thee en fris regelmatig samen een biertje drinken. Daarnaast is er een podium met onder andere een drumstel. Muziek speelt een belangrijke rol binnen ons bedrijf en veel collega’s zijn muzikaal. Tussen het werken door is er regelmatig een jamsessie. Met collega’s en zelfs wel eens met klanten.”

Nieuwsgierig geworden?

En ben je benieuwd naar onze locatie? Kom dan eens langs! Neem dan contact met ons op!