LowCode

LowCode-developer

Een LowCode-developer maakt gebruik van een LowCodeplatform om software te ontwikkelen en uit te rollen. De meeste LowCode-ontwikkelaars zijn gespecialiseerd in één LowCode platform zoals bijvoorbeeld OutSystems , Wavemaker of Mendix.

LowCode developers kun je onderscheiden in technische en citizen ontwikkelaars. Technische ontwikkelaars zijn ontwikkelaars met een achtergrond in Java, .NET of een andere programmeertaal die ook bedreven zijn in LowCode-ontwikkeling. Deze technische ontwikkelaars zijn vaak hard nodig in LowCode-development omdat het LowCode-platform vaak te beperkt is om alle functionaliteit in te kunnen bouwen met klik & drag programmeren. Op dat moment komt toch weer het good old programmeren in Java of .NET om de hoek kijken. Daarnaast komt er vaak ook nog een aardige component HTML5, JavaScript en SQL om de hoek kijken.

De citizen ontwikkelaar is vaak een ontwikkelaar die zich de visuele click & drag functionaliteiten van het LowCode platform heeft eigen gemaakt. Eenvoudige business apps zijn door citizen ontwikkelaars te bouwen. In realiteit vaak webapplicaties daarbij mobiele apps al snel een technische component komt kijken.

Bij B-Synergy concentreren wij ons vooral op technische ontwikkeling, dat betekent dat bijna al onze ontwikkelaars een IT-opleiding hebben gedaan met een flinke component programmeren. Wij denken dat citizen development waardevol kan zijn maar zodra u citizen developers moet inhuren, u eigenlijk het doel van LowCode voorbij schiet. Namelijk dat u uw mensen, die businesskennis hebben, een gecontroleerde omgeving geeft zodat zij zelf hun eigen apps op departmental niveau kunnen maken.

B-Synergy heeft dan ook ontwikkelaars die zich thuis voelen op meerdere LowCode-platformen maar ook Rapid Application Development (RAD) zoals Google Flutter niet uit de weg gaan. Natuurlijk kunnen ze ook extensies bouwen in Java of .NET