Outsystems en architectuur

OutSystems en architectuur

07 februari 2023

OutSystems is fantastisch voor het snel ontwikkelen van software, en als de juiste database en toepassingsarchitectuur worden toegepast, is OutSystems-software gemakkelijk te wijzigen en te onderhouden. Maar wat gebeurt er als uw organisatie de architectuur niet de aandacht geeft die het verdient?

We hebben veel bedrijven en OutSystems-partners zien worstelen met opgeblazen OutSystems-landschappen. De snelheid van verandering bij OutSystems-klanten wordt sterk verminderd door de OutSystems-toepassingstechnische schuld die ontstaat door onervaren OutSystems-klanten. Citizen development helpt hier ook niet bij, omdat onervaren citizen developers worden onder druk gezet door eisende bedrijven waarbij de snelheid van levering het enige is dat telt, en de neerwaartse spiraal naar wat we "Tetris Architecture" noemen begint.

Veel IT-managementteams proberen deze spiraal tegen te gaan door meer middelen toe te voegen om de duidelijke vertraging van de toepassingslevering aan te pakken. Echter, door meer mensen toe te voegen zonder duidelijk bestuurde architectuur zal alleen het tegenovergestelde resultaat zijn. Te veel functies die hetzelfde doen; databases vol met overbodige tabellen; ontwikkelaars en ontwikkelingsteams die keer op keer hetzelfde wiel uitvinden... Hoe dieper je in de Tetris-spiraal komt, hoe duurder OutSystems wordt. De kosten van eigendom van OutSystems nemen drastisch toe wanneer je Tetris speelt.

Laat ons u helpen door uw manier van gebruik van OutSystems te beoordelen. We kunnen uw teams ondersteunen met praktische adviezen, of zelfs prefab modules aanbieden vanuit onze eigen OutSystems Forge. We identificeren en verminderen de meeste van uw overbodige tabellen. Hoewel we van OutSystems houden, moeten we soms ook tot de conclusie komen dat oplossingen architectonisch beter kunnen worden gebouwd met andere hulpmiddelen, bijvoorbeeld SAP als u een SAP-klant bent, of Flutter als u hoogwaardige of klantgerichte mobiele apps nodig heeft.Reactie plaatsen