Wat is SAP PM?

Wat is SAP CO?

20 februari 2023

SAP CO (Controlling) is een module in het SAP ERP-systeem die organisaties helpt bij het monitoren en beheren van hun kosten en financiële prestaties. SAP CO biedt functionaliteit voor management accounting, financiële rapportage en kostenbeheersing.

Met SAP CO kunnen organisaties hun kosten in kaart brengen en analyseren, zodat ze kunnen zien waar de kosten vandaan komen en waar ze eventueel kunnen besparen. SAP CO ondersteunt verschillende kostenbeheersingsmethoden, zoals cost center accounting, product costing, en profitability analysis. Hierdoor krijgen organisaties inzicht in de kosten van individuele producten en diensten, afdelingen, projecten en andere bedrijfsactiviteiten.

SAP CO biedt ook functionaliteit voor het monitoren en rapporteren van financiële prestaties, zoals budgetbeheer, cash management, en interne en externe rapportages. Met deze functionaliteit kunnen organisaties hun financiële prestaties op de voet volgen en snel rapporteren aan belanghebbenden.

SAP CO kan geïntegreerd worden met andere SAP-modules, zoals SAP FI (Financial Accounting), SAP MM (Materials Management) en SAP SD (Sales and Distribution), om een geïntegreerd bedrijfsproces te creëren. Hierdoor kunnen organisaties gegevens delen tussen afdelingen en processen, wat kan helpen bij het stroomlijnen van de bedrijfsvoering.

Al met al biedt SAP CO organisaties de mogelijkheid om hun kosten en financiële prestaties in kaart te brengen en te beheren, zodat ze beter kunnen sturen op hun bedrijfsresultaten en prestaties.

Wilt u meer weten over SAP? Neem dan nu contact met ons op of bel:0655691600


Reactie plaatsen