Wat is SAP PM?

Wat is SAP SD?

20 februari 2023

SAP SD staat voor Sales en Distribution. Het is een module in het SAP ERP-systeem die het gehele verkoop- en distributieproces ondersteunt, inclusief het maken van verkooporders, levering van goederen aan klanten en facturering. De module is ontworpen om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, de efficiëntie te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren.

De SAP SD-module omvat verschillende submodules zoals verkoop, verzending, facturering, kredietbeheer en meer. Het stelt bedrijven in staat om hun klantgegevens, prijsstelling, voorraad en leveringsverwerking te beheren. Met SAP SD kunnen bedrijven ook hun verkoopprestaties beheren, klantorders volgen en klanttevredenheid monitoren.

SAP SD wordt veel gebruikt in verschillende industrieën, waaronder productie, retail en distributie. Het is ook geïntegreerd met andere SAP-modules zoals SAP MM (Materials Management) , SAP FI (Finance), Quality Management (QM) en production planning (PP) om een soepele informatiestroom tussen verschillende afdelingen van een organisatie te garanderen.

 Functies SAP SD 

  • Verkoopproces: SAP SD ondersteunt het volledige verkoopproces, inclusief het beheren van verkoopoffertes, verkooporders, prijzen, kortingen en voorwaarden.
  • Leveringsproces: SAP SD beheert het leveringsproces, waaronder de verzending van goederen, transportplanning, facturering en leveringsdocumenten.
  • Klantbeheer: SAP SD biedt mogelijkheden om klantgegevens te beheren, zoals klantprofielen, klachten, creditmanagement, betalingsvoorwaarden en het beheer van openstaande posten.
  • Productieplanning: SAP SD kan worden geïntegreerd met productieplanningssystemen om productieorders te beheren en de leveringsplanning af te stemmen op de productiecapaciteit.
  • Rapportage en analyses: SAP SD biedt mogelijkheden voor rapportage en analyses van verkoop- en distributiegegevens om trends en prestaties van het bedrijf te analyseren.

Werking SAP SD

SAP SD is een geïntegreerde module in het SAP ERP-systeem die het volledige verkoop- en distributieproces van een bedrijf ondersteunt. SAP SD beheert het verkoopproces, leveringsproces, facturering en klantbeheer. Het helpt bedrijven om hun verkoop- en distributieprocessen te stroomlijnen, efficiëntie en klanttevredenheid te verbeteren en de bedrijfsprestaties te optimaliseren.

Heeft u nog meer vragen over SAP? Neem dan nu contact met ons op of bel: +31 6 55691600Reactie plaatsen