SAP Fiori

SAP Fiori

20 februari 2023

SAP Fiori is een verzameling van apps en toepassingen die zijn ontworpen om SAP software toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken voor zakelijke gebruikers. Het idee achter SAP Fiori is om de ervaring van eindgebruikers te verbeteren door middel van een intuïtieve gebruikersinterface en eenvoudige navigatie. In dit artikel zullen we meer in detail bespreken wat SAP Fiori is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is SAP Fiori?

SAP Fiori is een user experience (UX) en user interface (UI) ontworpen voor SAP-toepassingen. Het is een moderne en responsieve interface die werkt op verschillende apparaten, waaronder desktops, tablets en smartphones. SAP Fiori is gebaseerd op HTML5 en wordt geleverd met een set van meer dan 800 apps die zijn georganiseerd in verschillende categorieën, zoals HR, finance, verkoop, productie, inkoop en meer.

SAP Fiori-apps bieden een gestroomlijnde en intuïtieve gebruikerservaring die het gebruik van SAP-toepassingen voor eindgebruikers eenvoudiger maakt. De apps zijn ontworpen om een specifieke taak uit te voeren, zoals het goedkeuren van een inkooporder, het bekijken van de factuurstatus of het bijwerken van klantgegevens. Dit vermindert de complexiteit van de software, wat resulteert in een snellere gebruikersacceptatie en betere productiviteit.

Wat zijn de voordelen van SAP Fiori?

1. Verbeterde gebruikerservaring: SAP Fiori biedt een gebruiksvriendelijke en intuïtieve gebruikersinterface die de leercurve voor nieuwe gebruikers verkort en de productiviteit van bestaande gebruikers verhoogt.

2. Mobiele toegang: SAP Fiori werkt op verschillende apparaten, waardoor gebruikers hun werk kunnen doen vanaf hun desktop, tablet of smartphone, waar ze ook zijn.

3. Snellere implementatie: De apps van SAP Fiori worden voorgedefinieerd geleverd en kunnen worden geconfigureerd om aan de specifieke behoeften van een organisatie te voldoen. Dit betekent dat implementatietijden worden verkort en er minder behoefte is aan aangepaste ontwikkeling.

4. Betere zakelijke beslissingen: SAP Fiori biedt inzichtelijke rapporten en analyses, waardoor gebruikers betere zakelijke beslissingen kunnen nemen op basis van actuele gegevens.

5. Verminderde trainingstijd: Met SAP Fiori zijn gebruikers in staat om efficiënter te werken en minder trainingstijd nodig te hebben.

6. Aanpasbaar: De apps van SAP Fiori kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie en kunnen worden geïntegreerd met andere systemen. 

Reactie plaatsen