outsystems lake

SAP-OutSystems

Leer alles over SAP-OutSystems!

SAP blijven gebruiken voor de back-end en OutSystems voor de front-end en mobiele of tablet apps is een aanpak die uw digitale transformatie radicaal kan versnellen. Elke soort mobiele- of webapplicatie kan worden geïntegreerd met SAP en uw SAP-omgeving aanvullen tot een modern en toekomstbestendig systeem. 

Een aantal redenen brengt onze klanten ertoe om te kiezen voor een LowCode platform zoals OutSystems bovenop hun SAP-landschap, zoals:

  • Kortere levertijd van mobiele- en webapplicaties.
  • Omvattende reductie van IT-kosten.
  • Nieuwe businessmodelmogelijkheden.
  • Verbeteren van efficiëntie van bedrijfsprocessen.
  • Bieden van klantvriendelijke oplossingen.
  • Vergroten ervaring ontwikkelaar.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Nou, dat is het niet! Maar toch zijn er enkele kwesties die zorgvuldig overwogen moeten worden. Een daarvan is hoe om te gaan met beveiliging op het SAP-OutSystems integratiescenario waar deze pagina over gaat.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: het verbinden, zoeken en gebruiken van SAP Services in OutSystems. Is het echt zo eenvoudig? Natuurlijk is niets ooit zo eenvoudig in de IT-wereld. Vanuit een technisch perspectief is het gebruik van een BAPI (Business Application Programming Interface) eenvoudig genoeg. Maar afgezien van technische en functionele SAP know-how zijn er enkele onderwerpen die een grondige observatie vereisen. Eén daarvan is de SAP-OutSystems Security.


SAP, zoals de meeste OutSystems ontwikkelaars nu wel weten, zit vol met functies om een business object te creëren of te updaten, zoals: verkooporders, inkooporders, Plant Maintenance Orders, enzovoorts. B-Synergy en OutSystems hebben in nauwe samenwerking de functionaliteit in OutSystems geïmplementeerd om deze functies te gebruiken. Aangezien deze functies van buiten SAP kunnen worden opgeroepen, worden zij RFC's (Remote Function Calls) genoemd. De meer complexe functies worden BAPI's genoemd.


B-Synergy is de enige OutSystems partner met meer dan tien jaar ervaring met SAP-OutSystems Architectuur . Voorkom teleurstellingen door het verkeerd gebruiken van SAP integratiearchitecturen zoals trage laadtijden, het te veel ophalen van data, lange projectduren maar vooral ook een falende SAP Security oplossing. Of zoals wij meestal zien: géén SAP Security in de SAP OutSystems architectuur.

Neem voor een demo en up-to-date informatie contact op met B-Synergy of bezoek het OutSystems NextStep evenement waar u onze OutSystems experts kunt spreken over de voor-en nadelen van OutSystems SAP Integratie.


Wij hopen dat u snel contact opneemt met ons.