ICT-stage bij B-Synergy: de ervaringsdeskundigen

ICT-stage bij B-Synergy: de ervaringsdeskundigen

Vorig jaar konden jullie kennis maken met onze nieuwe stagiairs. We vroegen ze naar hun stage-opdracht, hun kwaliteiten en wat ze leuk vinden om te doen in hun vrije tijd. We leerden ook dat ze geen koffie konden zetten. Inmiddels zit hun stageperiode erop. Een goed moment om te vragen hoe ze hun stage hebben ervaren en te ontdekken wat ze allemaal hebben geleerd.

De stage-opdracht

Zowel Milton als Kelly studeerden ICT en Software Engineering aan Fontys Hogeschool in Tilburg. De stageopdracht van Kelly was de SAP Plant Maintenance app omzetten van het OutSystemsplatform naar het Flutterplatform en een .NET omgeving. Verder moest ze daarbij een GPS-Systeem ontwikkelen en toevoegen. Milton werkte aan de back-end voor de SAP Cloud Connector Aggregator.

De uitvoering

Kelly vond dat haar ICT-stage bij B-Synergy haar verwachtingen zelfs overtrof. Ze heeft veel nieuwe technieken geleerd en gezellige mensen leren kennen. Dat, in combinatie met de goede begeleiding van haar stagebegeleider Jurgen, zorgde ervoor dat ze met veel motivatie en plezier aan haar opdracht heeft gewerkt. Haar hoogtepunten waren met name het leren van een nieuwe ontwikkelomgeving en de tweewekelijkse BBQ. Ze vond het zo leuk dat ze niets kan bedenken wat haar tegenviel.

Ze heeft niet alleen haar tafelvoetbal- en dartskills verbeterd. ‘Darten’ als in pikvogelen, niet te verwarren met de programmeertaal Dart, die gebruikt wordt voor het ontwikkelen van applicaties met Flutter. Toevallig heeft Kelly daar ook veel kennis over opgedaan, net als over OutSystems. Op de lange termijn heeft ze waarschijnlijk het meeste profijt van de lessen over hoe je het onderzoeken van een bestaande applicatie aanpakt. Hoe de koffiemachine werkt heeft ze niet geleerd. De koningin van Dart heeft het apparaat geen enkele keer gebruikt.

Milton heeft net als Kelly genoten van zijn stage. Zijn project was niet alleen interessant, leerzaam en nuttig maar hij vindt het gevoel dat er echt iets met zijn project gedaan gaat worden ook heel fijn. In tegenstelling tot de schoolprojecten die hij hiervoor heeft gedaan. ‘Je weet dat daar niemand meer naar kijkt zodra het is beoordeeld.’ Het nadeel van zijn stage vond hij de busrit naar Alphen. Dat is minder makkelijk te bereiken dan een stad. Milton heeft ervaring opgedaan met het .NET Core framework, zijn kennis aangevuld met beschikbare .Net frameworks en de verschillen tussen de schoolcultuur en de bedrijfscultuur ontdekt. Het koffieapparaat heeft hij niet aangeraakt, want hij drinkt vooral thee.

De begeleider

Jurgen Bettonviel, CTO en Senior Software Developer en Software Architect bij B-Synergy, heeft beide stagiairs begeleid. We hebben hem ook even gevraagd wat hij van Milton en Kelly vond. Kelly pakt snel nieuwe dingen op. Ze heeft ze zich verdiept in OutSystems, Flutter, C# .Net terwijl ze een java-only achtergrond heeft. Ze communiceert goed, is geduldig en grondig. Milton is erg precies, pakt ook snel nieuwe dingen op, documenteert goed en grondig en zijn code is zeer netjes. Een setje droomstagiairs dus.

Als stagiairs geen koffie kunnen zetten, kan je je natuurlijk afvragen of ze wel geschikt zijn als stagiair. We hebben even gevraagd wat Jurgen zoekt in een stagiair. ‘De ideale stagiair is open minded en nieuwsgierig gecombineerd met - uiteraard - een passie voor software ontwikkeling en/of ICT’.

Tips voor nieuwe stagiairs

Milton en Kelly hebben ook nog wat tips. Kelly zou een nieuwe stagiair aanraden om veel vragen te stellen, dit kan zijn wanneer hij/zij ergens op vastloopt, maar ook als hij/zij nieuwsgierig is naar wat iemand aan het doen is. ‘Toch zou ik ze vooral adviseren om mee te doen met de BBQ op vrijdag. De BBQ is naar mijn ervaring de tijd wanneer je de andere medewerkers, die jou niet begeleiden, echt leert kennen. Vaak hebben ze goede tips over hoe je iets kunt aanpakken.’ Milton: ‘Ik raad het echt aan om bij B-Synergy een stage te volgen. Er is meer dan genoeg begeleiding beschikbaar dus maak hier ook gebruik van. Mijn grootste aanrader is om te genieten van je stage. Doe goed je best en studeer mooi af.’ Na een stage komt natuurlijk het afstuderen. Deze fantastische stagiairs zijn natuurlijk dik geslaagd voor hun stage en hebben hun opleiding succesvol afgerond. Van harte. Op naar het werkende leven.

En ze leefden nog lang en gelukkig

Gelukkig zegt het feit dat ze geen koffie kunnen niets over hun kwaliteiten als collega en als mens. B-Synergy heeft daarom besloten zowel Milton als Kelly een baan aan te bieden. Iedereen was het erover eens dat ze fijne, nieuwe collega’s zouden zijn. Voor B-Synergy is het belangrijk dat jonge mensen een kans krijgen. Ze zullen intern verder opgeleid en begeleid worden zodat ze aan de slag kunnen als volwaardige software ontwikkelaar.

Kelly zegt over haar keuze om bij B-Synergy in dienst te treden: ‘Ik vind B-Synergy een heel fijn bedrijf waar ik mij thuis bij voel. Ze bieden goede mogelijkheden om te leren (zowel technieken als persoonlijke groei) en helpen graag wanneer je er om vraagt. Ik heb het gevoel dat er echt naar je wordt geluisterd en met je wordt meegedacht. Milton: ‘De bedrijfscultuur heeft voor mij de doorslag gegeven. B-Synergy is een bedrijf waar je goed aan de slag kan in een relaxte werksfeer. Ze zien de werknemers als een investering i.p.v. een resource.’

Welkom bij B-Synergy!

Ben jij op zoek naar een ICT-Stage?

Ben jij op zoek naar een ICT-stage en wil jij ook stagelopen bij B-Synergy? Dat kan. Ben jij open minded en nieuwsgierig en heb je een passie voor software ontwikkeling en/of ICT? Neem dan contact op met Jurgen Bettonviel. Je hoeft geen koffie te (kunnen) zetten.