Collega Chris Laurie stelt zich voor

Benieuwd naar de mensen achter B-Synergy? Onze collega’s stellen zich graag aan je voor. Dit keer is het de beurt van Chris Laurie, die anderhalf jaar geleden zijn geboorteland Zuid-Afrika verruilde voor Nederland en aan de slag ging als software developer bij B-Synergy. We stelden Chris vijf vragen om meer over hem te weten te komen.

Van Zuid-Afrika naar Noord-Brabant: vertel?

“Ik kom uit Zuid-Afrika, maar mijn vrouw is Nederlandse. In januari 2019 verhuisden we met onze dochter van nu 16 jaar naar Nederland, zodat zij hier haar school af kan maken. Op zoek naar een baan in Nederland kwam ik een vacature van B-Synergy tegen, waarin stond dat het bedrijf een software developer zocht die muziek kon maken. Ik maak al mijn leven lang muziek, dus dit sprak me direct aan. Ik solliciteerde en de rest is geschiedenis.”

Hoe bevalt het in Nederland en bij B-Synergy?

“Goed! Nederland is heel anders dan Zuid-Afrika – van het weer tot en met de mensen. Maar het bevalt me hier prima. Ook bij B-Synergy heb ik het erg naar mijn zin. Het bedrijf is heel toegankelijk en als collega’s gaan we vriendschappelijk met elkaar om. Dat vind ik heel prettig. Ik voel me hier als een vis in het water.”

Muziek speelt een belangrijke rol bij B-Synergy. Je vertelde al dat jij ook muzikaal bent?

“Muziek was vroeger mijn leven: in Zuid-Afrika speelde ik in verschillende musicals en zong ik in bands. Daarnaast speel ik ook gitaar. Ik zie muziek als een manier van denken en ben ervan overtuigd dat het mij een betere software developer maakt. Het is vast geen toeval dat bij B-Synergy zoveel muzikale collega’s werken! Regelmatig worden op kantoor de gitaren tevoorschijn gehaald en maken we samen muziek.”

Kun je iets over jezelf vertellen wat weinig collega’s van jou weten?

“Een van de musicals waarin ik speelde was The Full Monty. Hierin moest ik elke voorstelling uit de kleren. Ja… dat was iets heel anders dan software ontwikkelen.”

Wat maakt het zo leuk om bij B-Synergy te werken?

“B-Synergy is een hele platte organisatie. We zijn echt een team, zonder hiërarchie. We werken samen aan projecten, waarbij we steeds die mensen betrekken die nodig zijn om een project tot een goed einde te brengen. Erwin – de eigenaar van B-Synergy – is bovendien heel open. Als medewerkers weten we hierdoor goed hoe het met het bedrijf gaat. Ook OutSystems – dat ik voorheen nog niet kende – vind ik heel fijn werken.”

Benieuwd wat collega Thierry van B-Synergy vind? klik dan hier