Collega Dirk Steurs stelt zich voor

Een nieuwe aanwinst voor het B-Synergy team. Begin deze maand verwelkomden we collega Dirk Steurs. Inmiddels werken we vanwege de landelijke corona maatregelen ook bij B-Synergy grotendeels vanuit huis. Gelukkig heeft Dirk voorafgaand hieraan wel al even kunnen proeven van de sfeer op ons kantoor in Alphen. Dirk is 46 jaar en komt uit het Belgische Turnhout. In 1998 verhuisde hij naar Nederland. Inmiddels woont hij al jarenlang samen met zijn vrouw en drie kinderen – Stijn van 17, Aukje van bijna 16 en Yfke van 11 – in Goirle. We stelden Dirk vijf vragen om meer over hem te weten te komen.

Hoe ben je bij B-Synergy terecht gekomen?

“Na de opleiding Informatica heb ik bij verschillende software bedrijven gewerkt als software ontwikkelaar. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging toen B-Synergy mij benaderde. Na een aantal prettige gesprekken besloten we samen in zee te gaan. Wat ik erg fijn vind, is dat B-Synergy een kleinschalig bedrijf is waar veel specialisten werken. Bovendien krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Zo houdt bijvoorbeeld niemand bij hoeveel vakantiedagen je nog hebt.”

Hoe bevalt het tot nu toe?

“Het bevalt me tot nu toe erg goed bij B-Synergy. Het is wel een beetje een vreemd begin: vanwege de corona maatregelen werk ik nu vanuit huis. In mijn eerste week werkte ik echter wél op het kantoor in Alphen en heb ik ook al veel collega’s ontmoet. De sfeer is goed! Het is gezellig en de collega’s zijn allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. ’s Middags lunchen we met zijn allen. Dat vind ik erg leuk. Hopelijk kan ik mijn collega’s snel beter leren kennen.”

Muziek speelt een belangrijke rol bij B-Synergy. Ben jij muzikaal? Of heb je andere hobby’s?

“Jammer genoeg heb ik geen talent voor muziek. Mijn enige muzikale ervaring deed ik op in mijn jeugd, toen ik – op de trommel – meedeed met de fanfare die onderdeel uitmaakte van onze scoutinggroep. Wat ik wel graag doe in mijn vrije tijd is sporten: wekelijks ben ik een keer of drie in de sportschool te vinden. Ook gaan we jaarlijks met ons gezin op wintersport.”

Kun je iets over jezelf vertellen wat weinig collega’s van jou weten?

“Misschien weten een aantal collega’s het wel, maar ik hou erg van auto’s. Ik volg het autonieuws op de voet. Zelf rijd ik een Toyota Prius en onze gezinsauto is een Skoda Kodiaq SUV. Maar als ik de jackpot zou winnen… Dan zou ik misschien wel de nieuwe Defender kopen.”

Wat vind je van het werken met OutSystems?

“OutSystems is nieuw voor mij, maar ik heb wel veel ervaring met Microsoft .NET. Ik zie veel overeenkomsten tussen deze twee platforms. Het verschil is dat OutSystems gebruikmaakt van kant-en-klare componenten, waardoor je sneller kunt bouwen. Wel gebruiken beide platforms nét andere termen. Dat is nog wel even schakelen voor mij, maar went vast ook snel. Ik ben me op dit moment volop in OutSystems aan het verdiepen.”

Benieuwd naar collega Chris die altijd in Zuid-Afrika heeft gewoond? klik dan hier