Een bedrijf dat echt van deze tijd is

In de rubriek “collega aan het woord” laten we iets meer zien van de persoonlijke kant van de collega’s bij B-Synergy.
Deze keer in Medewerker aan het woord: Chris Habets, OutSystems developer. Woont in Reeshof, getrouwd met Swantje – uit Bremen – en heeft 2 kinderen: Joris van 8 en Nynke van 4. Chris heeft pas de B-Synergy gelederen vervoegd!

Hoe ben je bij B-Synergy terechtgekomen?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging had ik de vacature gezien, maar Thierry (de recruiter) belde mij op nog voor ik zelf kon reageren. We zijn meteen in gesprek gegaan, eerst met Thierry en daarna met Jurgen en Erwin.

Omdat ik OutSystems nog niet kende, werd ik door hen gevraagd kennis te maken met het platform. Ik kreeg meteen een opdracht mee: een rate app maken in OutSystems waardoor men bier kan beoordelen. En dat op 1,5 week tijd. Missie geslaagd! 😉

Wat trok je het meest aan om aan de slag te gaan bij B-Synergy?

De gesprekken die ik in het voortraject heb gehad, waren heel open en fijn. Mijn eerste indruk van de mensen was prettig en de flexibiliteit vond ik een echt pluspunt. Het voelde als aan de slag te mogen gaan voor een bedrijf dat écht van deze tijd is. En het meedenken vanuit mijn standpunt als sollicitant verraste mij ook in de positieve zin.

Kun je iets over jezelf vertellen wat weinig collega’s van jou weten?

Ik heb een nogal aparte hobby, namelijk VR-projecten maken. Ik ben daar heel toevallig een aantal jaar geleden in gerold via een spelletje. Ik kwam niet veel later mijn huidige compagnon tegen die grafisch sterk onderlegd was, dus dat was het begin van een mooie samenwerking.

Wat viel jou op tijdens je kennismaking met OutSystems?

Normaal moet je met alles rekening houden vanuit een Java of C#. OutSystems heeft heel veel templates waardoor je erg snel tot resultaat komt. De app waar ik mee begon om OutSystems te leren kennen, zou normaal gezien wel een maand kosten om te bouwen in een andere omgeving. Inclusief het leren, heb ik dat nu in een week gedaan. Ter referentie: enkel het leren kennen van een nieuw platform is normaal gezien in 1 week niet haalbaar.

Ik zie wel de valkuil: templates zijn altijd mooi, maar door de veelheid die je hebt, moet je uitkijken dat je de behoefte van de klant niet gaan ‘resizen’ naar wat die template kan. Je moet eerder de template zien als een basis die sowieso moet aangepast worden. Zeker in een snelgroeiende markt waar iedereen hiermee leert ontwikkelen, is het dat wat je onderscheidt.

Ook denk ik dat, om te zorgen dat wat je bouwt wel precies is zoals je wil, het nog steeds nodig is om te kunnen programmeren. Dat voordeel behoud je als tranditionele ontwikkelaar, zeker t.o.v. echte beginnelingen. Hoewel het zeker voor beginnelingen wel te doen is om mee te starten.

Het mooie aan coderen is dat het je niet beperkt tijdens het ontwikkelen. Ik ben erg benieuwd hoe ik dat verder ga ervaren in OutSystems!