Een leuk afstudeerbedrijf

Sinds 1 februari loopt Thom van Velzen stage bij B-Synergy. De 22-jarige student Marketing Management onderzoekt hoe B-Synergy beter kan inspelen op de arbeidsmarkt. Tijd om kennis te maken.

Een stage in coronatijd – dat is vast een beetje gek?

‘’Ja, dat klopt zeker. Ik ben het onderhand gelukkig wel gewend omdat ik al meer dan een jaar thuis zit. Hierdoor heb ik mijzelf dingen eigen kunnen maken. Gelukkig ben ik altijd welkom op kantoor en is Erwin vaak beschikbaar voor mij als ik ergens vast loop.’’

Bevalt het je wel bij B-Synergy?

“Het bevalt heel goed bij B-Synergy. Ik ben ondanks deze gekke tijd heel goed opgevangen door mijn collega’s en Erwin. Ik voel me ook echt onderdeel van het team en iedereen staat altijd voor mij klaar. Ook is het voor mij super interessant omdat ik nog weinig weet over deze branche. Hierdoor heb ik een mooie uitdaging tijdens het afstuderen: het afstuderen zelf natuurlijk, en kennis vergaren over deze branche.’’

Muziek speelt een belangrijke rol bij B-Synergy. Ben jij ook muzikaal?

‘’Ik speel al sinds mijn 7e gitaar. Helaas heb ik een tijdje pauze gehouden met gitaarspelen omdat ik het niet kon combineren met mijn studie en weekeindwerk. Door de corona crisis ben ik meer thuis, en heb ik meer tijd om een keer de gitaar te pakken. Daarnaast heb ik geluk dat ik dicht bij Poppodium 013 woon. Hier ben ik ook regelmatig te vinden om een nieuwe band te ontdekken (toen het nog kon).’’

Wat houdt je opdracht precies in?

‘’mijn onderzoek is gericht op de recruitment van B-Synergy. Op dit moment ben ik bezig met een website te bouwen waarop een kandidaat hun cv kan achterlaten, en bedrijven hun gegevens zodat wij voor hun opzoek kunnen gaan naar developers. Dit doe ik in 2 stappen: in eerste instantie ga ik een plan van aanpak schrijven. In dit plan verken ik de markt, kijk ik naar de trends en ontwikkelingen en onderzoek ik hoe B-Synergy zich kan onderscheiden. In stap 2 ga ik mijn plan ook daadwerkelijk uitvoeren.”

Benieuwd naar andere werknemers aan het woord? klik hier voor collega koen