Shredden als een rockster tijdens de sollicitatie

Shredden als een rockster tijdens de sollicitatie


Dat een kapotte computer van een goede vriend/oud studiegenoot kan leiden naar een baan bij B-Synergy waar ik veel plezier en geluk aan beleef, kon ik achteraf niet bedenken.

Het is december 2016, Ricardo Romero stuurt me een paniekerig Whatsapp berichtje dat zijn nieuw gebouwde gaming computer niet helemaal lekker werkt. Dat is natuurlijk een serieuze zaak ;), afijn afspraak gemaakt met Ricardo om te komen kijken. Het was immers sinds we afgestudeerd waren dat we elkaar niet meer gezien hadden. Genoeg stof om bij te praten dus!

Het is zover, we schroeven de kast open en gaan ons eens storten op het probleem. Tijdens het sleutelen kwam het onderwerp werk aan bod. Tot mijn positieve verbazing vertelde Ricardo mij dat hij ook met het LowCode-platform OutSystems werkt, wat destijds niet heel bekend was. Ik had tenslotte ook een jaar OutSystems ervaring. Ik vroeg hem bij welke organisatie hij werkte, dat was B-Synergy. Ik was in die periode toevallig op zoek naar een andere baan en vroeg hem naar de werkcultuur. Mede omdat ik alleen de cultuur van een grote organisatie had meegemaakt.

Wat ik toen hoorde was absoluut een 100% match voor mij, een platte hiérarchie, een podium met drumstel en gitaren, de baas die in een Amon Amarth sweater rondloopt, bar midden in het kantoor, Playstations, innovatie, onbeperkte vrije dagen en het bepalen van je eigen salaris! De dag nadien stuurde ik met vol enthousiasme een open sollicitatie naar B-Synergy. 

Yes, ik kon op een sollicitatiegesprek komen in het pittoreske Alphen! Eenmaal aangekomen liep ik de trap op naar het kantoor. Ik deed de deur open en ik zag een hoge grote zolderruimte die meteen een huiselijke indruk bij me achterlaat, “wow dit is wel heel erg gaaf!” was mijn gedachte. “Heeyy Tim, welkom” klinkt het vriendelijk vanuit de bar. Erwin Schmidt had deze keer niet zijn Amon Amarth sweater aan, maar een typische directeur kon je hem ook niet noemen. Ik groet enthousiast terug en kijk naar achteren, een podium met drumstel en gitaren. “Kan je een beetje gitaar spelen” vroeg Erwin mij, “jazeker” was mijn antwoord. “Nou speel maar even gitaar als je wilt”, zei hij met een brede lach op zijn gezicht. 

Dus daar stond ik dan te shredden tijdens mijn sollicitatie, op het podium in het kantoor van B-Synergy. Verschillende metal deuntjes dreunen uit de Marshallversterker met de gedachte dat dit absoluut mijn droombaan zou zijn als het altijd zo ging. Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben en na een kleine babbel met Erwin, kreeg ik van hem gelijk te horen dat ik aangenomen was! 

5 jaar later kijk ik nog met veel plezier terug naar dat moment en de vele andere mooie momenten die ik heb beleefd samen met mijn collega’s. Ik kan met trots en zekerheid zeggen dat B-Synergy een uniek en sociaal bedrijf is waarbij de werknemer centraal staat. Kameraadschap, groei & ontwikkelingsmogelijkheden, werken met de nieuwste technologieën, genieten van het leven (met een biertje en muziekje erbij), dat is waar B-Synergy voor staat. Ik ben daarom zeer dankbaar dat B-Synergy mijn pad heeft gekruist, waar ik elke dag met net zo veel plezier en geluk als die eerste dag mijn werk mag uitvoeren. Op naar de volgende 5 jaar, proost!!

En als je je nu afvraagt hoe het met die computer van Ricardo is afgelopen? Die hebben we natuurlijk gefikst.


Zou jij net als Tim ook willen shredden als een rockster tijdens je sollicitatie? Bekijk dan een van onze vacatures misschien zit er wat tussen.