Offshoring

Offshoring


Offshoring is simpel gesteld het uitbesteden van uw werk of project aan een organisatie in een ver land, meestal India. Hierbij is het ook mogelijk dat een deel van de buitenlandse medewerkers op uw eigen locatie werkzaam is. In India schieten momenteel de OutSystemsontwikkelaars uit de grond. Helaas hebben zij wel een beperkte ervaring: developers met meer dan vijf jaar ervaring zijn niet te vinden. Ondanks dat er vroeger veel twijfels waren over het uitbesteden van je werkzaamheden in verre landen, heeft het succes van offshoring zichzelf bewezen.

Nadelen

Enkele nadelen van offshoring zijn het verschil in tijdzone, taal en cultuur. Hoewel Indiërs in de basis vaak goed Engels spreken, zijn ze niet altijd goed te verstaan. Met betrekking tot de cultuur is een probleem wat vaak geschetst wordt, dat Indiërs te gemakkelijk en zonder kritiek of vragen te stellen een taak aanvaarden en uitvoeren. Het risico hierbij is dat de taak niet goed is begrepen en/of verkeerd wordt uitgevoerd. Een strakke aansturing en controle is dan ook een eis. Het grote voordeel van offshoring zijn de, vaak extreem, lage kosten.

Het Lewis Model legt je uit welke cultuur er heerst in bepaalde landen


Conclusie

Offshoring is dus het het uitbesteden van je werkzaamheden naar een ver land zoals India. Offshoring moet niet verward worden met nearshoring. Hier zit wel degelijk een verschil in. Wat het verschil is lees je in dit artikel.

Wel of niet?

Niet voor ieder bedrijf is offshoring een optie. Of het voor jou een optie is lees je in onze whitepaper die gratis is te downloaden. Heb je na het lezen van onze whitepaper hulp nodig bij offshoring? Dan helpen we je uiteraard graag verder! Wij hebben al 12 jaar ervaring is offshoring en weten waar we developers moeten zoeken.



Reactie plaatsen