Outsourcing

Outsourcing

Uitleg over outsourcing.

Offshoring en nearshoring zijn voorbeelden van outsourcing. Je belegt een deel van het werk, een project of misschien wel alle werkzaamheden van een IT-afdeling bij een derde partij. Bij offshoring en nearshoring wordt expliciet gesproken over ver weg of dichtbij: de geografische locatie. Bij outsourcing kun je ook gebruikmaken van een Nederlandse partij, die vanuit haar locatie(s) en/of op uw locatie de werkzaamheden verricht. Deze constructie komt veel voor.

OutSystems voert zelf geen projecten uit, maar is wel lokaal actief op het gebied van sales en marketing. Projecten worden vervolgens door de eindklant zelf of door een OutSystems partner uitgevoerd. Bij bijvoorbeeld een complex project en/of gebrek aan eigen senior professionals is het interessant om uit te wijken naar een partner. Soms gebeurt dit al vanaf de start van een project, wanneer dit voorkomt uit een door OutSystems en een partner uitgebracht projectadvies of een uitgebrachte offerte. Het grote voordeel van outsourcing is ontzorging, aangezien de gemiddelde partner over een bulk ervaring beschikt. Het nadeel is dat uitbesteden altijd duurder is dan het zelf doen. Binnen outsourcing zijn er twee vormen die verschillen in verantwoordelijkheid en financiële afrekening. Hierin zijn vervolgens weer tussenvormen en combinaties te bedenken. In het eerste scenario wordt de verantwoordelijkheid voor een project bij de externe partij gelegd en is er vaak sprake van een fixed price. Je weet op voorhand wat je betaalt en wat je op welk moment krijgt. Een andere vorm van outsourcing is detachering

B-Synergy was meer dan 12 jaar geleden een van de eerste OutSystems partners in Nederland en voerde in de loop der jaren talloze projecten met succes uit. Nu, 12 jaar verder zijn wij 2 keer uitgeroepen tot OutSystems Partner van het jaar. 

Tip 

Wil je gebruik gaan maken van een gecertificeerde OutSystems Partner? Win dan eens een referentie in bij een van de genoemde klanten op de website of bij OutSystems. Vaak zijn collega-managers zeer welwillend om een ander bedrijf te adviseren. Online CSAT Scores hebben een beperkte waarde. Het is beter om iemand persoonlijk te spreken.

Reactie plaatsen