SAP ERP

Wat is SAP ERP?

SAP ERP is de belangrijkste productlijn van het Duitse softwarebedrijf SAP SE, die het sinds 1993 verkoopt. De letters ERP staan voor Enterprise Resource Planning ofwel bedrijfsinformatiesysteem, waarmee alle bedrijfsrelevante gebieden van een onderneming in hun context kunnen worden bekeken.

Oude namen van ERP

Tot december 2003 werd het product op de markt gebracht onder de naam SAP R/3, tot 2007 onder de naam mySAP ERP. De laatst aangeboden versie van R/3 heet R/3 Enterprise 4.70 Extension Set 2.00. De opvolger van R/3 was SAP ERP Central Component (SAP ECC)[2] of SAP ERP (Central Component (ECC))6.0 Enhancement Package 8.[3] Verwarrend genoeg is de alternatieve schrijfwijze Enterprise Core Component (ECC) tegenwoordig ook soms bij SAP te vinden.[4] Het nieuwste ERP-systeem van SAP heet SAP S/4HANA. De ondersteuning en het onderhoud voor SAP ERP (SAP ECC) zullen in 2027 worden beëindigd.

SAP ECC

SAP ECC is verkrijgbaar onder een afzonderlijke licentieovereenkomst of als onderdeel van een SAP Business Suite-overeenkomst. Sinds 2006 is de ERP-applicatie uitsluitend functioneel verbeterd via verbeteringspakketten - naast het gebruikelijke onderhoud via ondersteuningspakketten. Met de SAP Enhancement Packages heeft SAP een verrijkingsconcept gecreëerd dat enerzijds de stabiliteit van bestaande functies waarborgt en anderzijds een vereenvoudigde en selectieve toegang tot nieuwe functies mogelijk maakt. Tegelijkertijd zorgt het gebruik van switch framework technologie ervoor dat er geen functionele veranderingen zijn tijdens de installatie.

Vanaf mei 2011 was SAP Enhancement Package 5 algemeen beschikbaar. De ramp-up voor uitbreidingspakket 5 is in december 2010 begonnen, en uitbreidingspakket 6 is in november 2011 de ramp-up-fase ingegaan.

Zelf een ervaren SAP ERP Developer zoeken?

Zoek jij nu zelf een ervaren SAP ERP Developer en weet je niet hoe je die moet vinden? Download dan snel onze whitepaper met 10 tips hoe een bedrijf het beste aan een SAP ERP Developer komt. Geen zin om zelf te zoeken? Neem dan contact op met Thierry van Schie om een kop koffie te drinken.

Reactie plaatsen